CCVSAR | Punct de recoltare a sângelui
16572
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16572,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-10.1.1
 

Punct de recoltare a sângelui

  • alternativ
Activitate
2017, 2018, Voluntariat
Despre proiect

Pentru promovarea importanţei acţiunilor de donare a sângelui și conceptul de donator benevol fidel, Universitatea POLITEHNICA din București a înființat în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale un punct de recoltare a sângelui.

 

Acest concept este susţinut de Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti ca gest de sprijin adus sistemului național de sănătate și de solidaritate și inițiativă cetățenească față de pacienții aflați în situații de criză. Statistic vorbind, România este pe ultimele locuri în ceea ce priveşte donarea benevolă de sânge, iar din această cauză multe intervenţii chirurgicale din ţară sunt amânate.

 

Avantajele donatorilor de sânge sunt numeroase şi substanţiale. Dacă donezi sânge capeţi o stare fizică mult mai bună şi, mai mult, reduci riscul apariţiei mai multor boli grave.

 

Donarea de sânge este benefică pentru sănătatea donatorului, întrucât sângele este reîmprospătat, imunitatea organismului creşte, iar riscurile de paralizie şi accident vascular se reduc cu 30%.

 

În prezent, Punctul de Recoltare a Sângelui este deschis în fiecare zi de miercuri, între orele 8:00 – 12:00, în Regie, lângă cabinetele stomatologice!
Pentru mai multe informații privind activitatea de donare sau pentru a face o programare, ne puteți scrie la adresa de e-mail donare.sange@upb.ro.

 

De asemenea, vă invităm să ne urmăriţi și pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/punct.de.recoltare.a.sangelui/.