CCVSAR | Dialoguri la un ceai
17708
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17708,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-10.1.1
 

Dialoguri la un ceai

Activitate
2018, Cultură & spiritualitate
Despre proiect

Într-o epocă a desacralizării și a confruntării tuturor valorilor autohtone și definitorii pentru spațiul românesc, cu un sincretism inevitabil pentru contextul socio-cultural actual, Universitatea POLITEHNICA din București, prin Centrul de Cultură, Voluntariat, Sport și Activități Recreative a organizat prima ediție a unui eveniment ce vizează dialoguri deschise cu studenții, despre trăirea și spiritualitatea ortodoxă, sub numele Dialoguri la un ceai.

 

Evenimentul din data de 28 martie 2018 a durat două ore, timp în care participanții au discutat despre trăirea și spiritualitatea ortodoxă, sub coordonarea părintelui Marian Mihai, parohul bisericii Sfântul Grigorie Palama, paraclisul Universității POLITEHNICA din București, și de invitatul său special Prof. univ. dr. preot Constantin Coman. S-a desfăsurat o întâlnire la un ceai, având ca principală temă de dialog ,,Rolul Crucii în trăirea și tradiția creștin ortodoxă”. S-au abordat subiecte precum: simbolistica crucii, rolul și semnificaţiile crucii în creştinism, importanţa acordată în viaţa fiecăruia. Pe lânga tema aleasă s-au dezbătut și problemele și frământările spirituale ale studenților din viața de zi cu zi.

 

Evenimentul se dorește a fi primul dintr-o serie de Dialoguri la un ceai care se vor desfășura pe tot parcursul anului universitar.