CCVSAR | AMideiCUScântei EDITIA A IV-A
17827
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17827,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-10.1.1
 

AMideiCUScântei EDITIA A IV-A

Activitate
2018, Cultură
Despre proiect

Universitatea POLITEHNICA din București, prin Centrul de Cultură, Voluntariat, Sport și Activități Recreative în parteneriat cu Asociația Studențească AMiCUS București a organizat cea de a IV-a ediție a eveniment similar unui club de lectură, sub numele AMideiCUScântei.

 

Evenimentul din data de 16 mai 2018 a durat o oră și 30 de minute, timp în care participanții au discutat ideile regăsite în cartea lui Alexandr Soljenițîn „O zi din viața lui Ivan Denisovici”. Acţiunea microromanului este plasată în anul 1951, într-un lagăr de muncă din Siberia. Ivan Denisovici Şuhov este un ţăran, un om simplu, condamnat la 10 ani de detenţie, din care a ispăşit 8. Cititorului i se înfăţişează o zi din viaţa acestui condamnat, de dimineaţa, de la trezire, până seara, la culcare.

 

Fiecare eveniment din cadrul proiectului AMideiCUScântei va avea ca temă de discuție o carte aleasă în prealabil, al cărei titlu și autor vor fi promovate în rândul studenților.

 

Participarea studenților la evenimentele din cadrul proiectului AMideiCUScântei se realizează în baza completării prealabile a unui formular de înscriere online. Participanții vor fi invitați să citească cartea până la data evenimentului, iar un moderator va coordona discuția ce va avea un cadru informal.

Se vor purta discuții despre cartea aleasă, despre autor, despre cărți și impresii de lectură personale, subiective pentru a încuraja studenții să citească opere valoroase din afara ariei lor de studiu și a exprima opinii argumentate.