CCVSAR | AMideiCUScântei – Editia a II-a
17716
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17716,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-10.1.1
 

AMideiCUScântei – Editia a II-a

Activitate
2018, Cultură
Despre proiect

Universitatea POLITEHNICA din București, prin Centrul de Cultură, Voluntariat, Sport și Activități Recreative în parteneriat cu Asociația Studențească AMiCUS București a organizat cea de a II-a ediție a eveniment similar unui club de lectură, sub numele AMideiCUScântei.

 

Evenimentul din data de 4 aprilie 2018 a durat o oră și 30 de minute, timp în care participanții au discutat ideile regăsite în cartea „Un bărbat pe nume Ove” de Fredrik Backman. Cartea spune povestea unui pensionar urban care și-a pierdut soția, morocănos și taciturn căruia îi lipsește o preocupare reală, asa că este nemulțumit de toți și toate. Când se decide să îi ajute pe noii vecini și se simte util, perspectiva se schimbă încet. La discuție au participat aproximativ 15 persoane.

 

Fiecare eveniment din cadrul proiectului AMideiCUScântei va avea ca temă de discuție o carte aleasă în prealabil, al cărei titlu și autor vor fi promovate în rândul studenților.
Participarea studenților la evenimentele din cadrul proiectului AMideiCUScântei se realizează în baza completării prealabile a unui formular de înscriere online. Participanții vor fi invitați să citească cartea până la data evenimentului, iar un moderator va coordona discuția ce va avea un cadru informal.

 

Se vor purta discuții despre cartea aleasă, despre autor, despre cărți și impresii de lectură personale, subiective pentru a încuraja studenții să citească opere valoroase din afara ariei lor de studiu și a exprima opinii argumentate.

 

*Notă: următorul eveniment din seria AMideiCUScântei se va desfășura în data de 25 aprilie. Cartea aleasă este „Fahrenheit 451” de Ray Bradbury.

 

Pentru mai multe detalii, vă invităm să urmăriți pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/2078882292369558/