CCVSAR | AMideiCUScântei EDITIA A III-A
17812
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17812,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-10.1.1
 

AMideiCUScântei EDITIA A III-A

Activitate
2018, Cultură
Despre proiect

Universitatea POLITEHNICA din București, prin Centrul de Cultură, Voluntariat, Sport și Activități Recreative în parteneriat cu Asociația Studențească AMiCUS București a organizat cea de a III-a ediție a eveniment similar unui club de lectură, sub numele AMideiCUScântei.

 

Evenimentul din data de 25 aprilie 2018 a durat o oră și 30 de minute, timp în care participanții au discutat ideile regăsite în cartea lui Ray Bradbury „Fahrenheit 451”. Cartea este o distopie ce prezintă modul în care tehnologia ne impactează viața și relațiile interumane. Este descrisă o lume în care cărțile sunt arse pentru a nu provoca discordie și confuzie iar oamenii sunt fie țintuiți de ecranele televizoarele, fie aleargă pe străzi, renunțând la analiză sau contemplare.
Fiecare eveniment din cadrul proiectului AMideiCUScântei va avea ca temă de discuție o carte aleasă în prealabil, al cărei titlu și autor vor fi promovate în rândul studenților.
Participarea studenților la evenimentele din cadrul proiectului AMideiCUScântei se realizează în baza completării prealabile a unui formular de înscriere online. Participanții vor fi invitați să citească cartea până la data evenimentului, iar un moderator va coordona discuția ce va avea un cadru informal.

 

Se vor purta discuții despre cartea aleasă, despre autor, despre cărți și impresii de lectură personale, subiective pentru a încuraja studenții să citească opere valoroase din afara ariei lor de studiu și a exprima opinii argumentate.

 

*Notă: următorul eveniment din seria AMideiCUScântei se va desfășura în data de 16 mai. Cartea aleasă este „O zi din viața lui Ivan Denisovici”.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să urmăriți pagina evenimentului:
https://www.facebook.com/events/242735712962233/