CCVSAR | Pi Day
17629
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17629,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-10.1.1
 

Pi Day

Activitate
2018, Activităţi recreative
Despre proiect

Universitatea POLITEHNICA din București, prin Serviciul Relații Publice și Biroul Centrul de Cultură, Voluntariat, Sport și Activități Recreative în parteneriat cu Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare – LSAC București a organizat un eveniment de celebrare a zilei internaționale a constantei matematice Pi.

 

Ziua Pi este serbată pe 14 martie din moment ce 3, 1 și 4 sunt primele trei cifre importante ale lui π.
Ziua Mondială a numărului Pi este sărbătorită pe plan internațional printr-o serie de concursuri inedite, diverse evenimente cu specific matematic, dar și degustări de plăcinte, cuvântul pie (plăcintă în limba engleză) având o pronunție similară cu cea a numărului Pi.

 

Astfel, în data de 14 martie 2018, în clădirea Rectorat, etajul 1, holul AN, a avut loc un eveniment compus din 2 concursuri: concurs de decorare a plăcintelor, concurs de mâncat plăcintele. Pe toată durata evenimentului, studenții care nu s-au înscris la niciunul dintre concursurile propuse, dar și-au manifestat dorința de a participa la celebrarea zilei internaționale a constantei matematice pi s-au putut relaxa într-o zonă special amenajată cu fotolii de tip puf (puse la dispoziție de partenerul nostru Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”) și au putut urmări proiecții de film despre viața lui Einstein și realizările sale.

 

La eveniment au participat aproximativ 100 de studenți, iar cele mai frumoase 3 plăcinte decorate au fost premiate. De asemenea, și primii trei câștigători ai concursului de mâncat plăcinte au fost recompensați. Cei șase studenți câștigători au primit și diplome nominale realizate special pentru acest eveniment.