CCVSAR | CCE Sector 6
17688
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17688,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17941
 

CCE Sector 6

PREZENTARE

Centrul-Cultural-European-Sector-6

Centrul Cultural European Sector 6, instituție publică de cultură de interes local aflată sub autoritatea administrativă a Consiliului Local Sector 6 are ca scop identificarea nevoilor culturale ale comunității și susținerea de proiecte culturale majore.

 

Cultura este mecanismul prin care indivizii, comunitățile sau națiunile își definesc identitatea. Cultura e o formă de viață prin care o colectivitate umană își exprimă forța creatoare.

 

În contextul actual, obiectivul prioritar al societății românești este de afirmare a identității sale culturale, cultura reprezentând pârghia de armonizare a valorilor locale și naționale cu valorile europene. La nivel internațional, o tot mai mare atenție este acordată potențialului culturii de a canaliza procesele de dezvoltare, acordându-se o atenție deosebită creativității.

 

Existența Centrului Cultural European Sector 6 este necesară din nevoia dinamizării vieții culturale a Sectorului 6.

 

Aceasta se realizează prin:
– organizarea de evenimente culturale, concerte, spectacole de divertisment, festivaluri;
– dezvoltarea de programe educaționale și culturale pentru copii și tineri;
–  promovarea spectacolelor realizate de absolvenții instituțiilor de cultură;
– sprijinirea mobilității artiștilor și a produsului cultural prin prezentarea producțiilor culturale locale în alte localități din țară și din străinătate;
– prezența artiștilor la festivaluri și evenimente de anvergura la nivel internațional.

 

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul: https://www.ccesector6.ro/