CCVSAR | Activităţi de voluntariat
17146
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17146,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-17941
 

Activităţi de voluntariat

PREZENTARE GENERALĂ

DESPRE

Voluntariatul ne conectează cu ceilalţi. Prin voluntariat nu aduci doar un impact pozitiv asupra comunităţii, ci şi propriei persoane. Datorită acestuia te poţi conecta cu ceilalţi membri ai comunităţii şi ai posibilitatea să faci din mediul în care trăieşti, un loc mai bun. Pe lângă faptul că acesta creşte semnificatativ abilităţile sociale şi de relaţionale semnificativ, prin exersarea şi dezvoltarea acestora în grupul de oameni cu care ai interese comune, sporeşte şi încrederea în sine.

 

Dacă argumentele de mai sus, te-au convins că voluntariatul este benefic pentru tine, prin adoptarea Legii nr. 78/ 2014 se reglementează faptul că Activitatea de voluntariat se consideră experienţă profesională şi/sau în specialitate, în funcţie de tipul activităţii, dacă aceasta este realizată în domniul studiilor absolvite (Art. 10, al. (2)). Datorită implementării acestei legi angajarea va fi făcută mult mai uşor. Următorul pas care se doreşte a fi aprobat este modificarea Codului Muncii şi recunoaşterea stagiilor de voluntariat ca vechime în muncă.

 

Primul proiect de voluntariat demarat de către Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, prin intermediul CCVSAR, a fost Punctul de Recoltare a Sângelui, menit să încurajeze donarea benevolă de sânge.

GALERIE FOTO